
Hoe ik werk
Indera Kraamzorg is een unieke en toegewijde kraamzorg organisatie die zich richt op het bieden van zowel Ayurvedische als reguliere kraamzorg. Mijn benadering is geworteld in de oude Ayurvedische tradities, die gericht zijn op het creëren van een zachte en harmonieuze overgang voor de pasgeboren baby naar het leven buiten de baarmoeder. Tegelijkertijd biedt ik ook de vertrouwde en moderne aspecten van reguliere kraamzorg. Mijn doel is om zowel moeder als kind de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden tijdens deze bijzondere periode. Over het algemeen biedt ik zorg in Noord-Holland maar in goed overleg ben ik bereid verder te reizen.
Mijn Visie en Missie
Bij Indera Kraamzorg geloof ik dat elke geboorte een unieke en heilige gebeurtenis is. mijn missie is om bij te dragen aan een liefdevolle en warme start voor elke baby, terwijl ik tegelijkertijd het welzijn van de moeder ondersteun en versterk. Ik werk met passie om ervoor te zorgen dat de baby een zo zacht mogelijke landing op aarde heeft en dat het gezin zich volledig ondersteund voelt tijdens deze cruciale tijd.
Ayurvedische Kraamzorg
De Ayurvedische kraamzorg die ik biedt, is gebaseerd op eeuwenoude Indiase gezondheidsprincipes. Deze benadering richt zich op het herstellen van de balans en het bevorderen van het welzijn van zowel moeder als kind. Enkele kernaspecten van onze Ayurvedische kraamzorg zijn:
Massages: Speciaal ontworpen massages voor zowel moeder als baby om ontspanning te bevorderen en het herstel te ondersteunen.
Voeding: Advies en ondersteuning bij het bereiden van voedzame en versterkende maaltijden die helpen bij het herstel van de moeder en de groei van de baby.
Polsdiagnose: Dagelijks zal ik door middel van een polsdiagnose de voeding voor moeder hierop aanpassen en het verloop van de dag. Dit doe ik tevens bij de pasgeborene mits deze het toelaat.
Reguliere kraamzorg
Naast onze gespecialiseerde Ayurvedische zorg biedt ik ook reguliere kraamzorg diensten aan. Dit betekent dat ik voldoe aan alle standaard protocollen en richtlijnen die gelden binnen de Nederlandse kraamzorg. Onze reguliere kraamzorg omvat onder andere:
Medische Zorg en Begeleiding: Monitoring van de gezondheid van moeder en kind, inclusief het controleren van vitale functies en het ondersteunen bij borst/kunst voeding.
Ondersteuning bij de Verzorging van de Baby: Hulp bij het baden, verschonen en aankleden van de baby.
Huishoudelijke Ondersteuning: Licht huishoudelijk werk om het gezin te ontlasten, zodat de moeder zich kan concentreren op haar herstel en de baby. Zoals dagelijks het sanitair schoonmaken en in overleg bed verschonen. Mits er extra tijd is vind ik het geen probleem om de was te doen, vaatwasser uit te ruimen of een stofzuiger door het huis te halen. Zorg voor moeder en kind staat voorop en mogelijk kom ik niet aan de extra taken toe.
De 5 zintuigen
De 5 zintuigen zijn mijn richtlijnen in het geven van kraamzorg, hieronder licht ik de 5 zintuigen toe.
Horen: Dunstan Babytaal is een methode ontwikkeld door Priscilla Dunstan die beweert dat pasgeborenen vijf universele geluiden maken om hun basisbehoeften te communiceren. Door deze geluiden te herkennen en te begrijpen, kunnen ouders sneller en effectiever reageren op de behoeften van hun baby, wat resulteert in een rustigere en meer tevreden baby en een meer ontspannen ouderervaring.
Zien: Het herkennen van baby lichaamstaal is cruciaal voor ouders omdat het hen helpt de behoeften en gevoelens van hun baby beter te begrijpen. Dit omvat signalen zoals honger, vermoeidheid, ongemak of behoefte aan nabijheid. Het begrijpen van baby lichaamstaal maakt de verzorging efficiënter en versterkt de emotionele band tussen ouders en hun kind.
Proeven: Voor de baby is dit borst of kunstvoeding. Hier zal de meeste aandacht naar uitgaan tijdens een kraamweek. Bij borstvoeding is het belangrijk dat je als moeder weet welke houdingen je kunt aannemen en hoe je op een juiste manier aanlegt. Je baby zorgt voor de regulatie van voedingsstoffen die het nodig heeft voor de groei. Bij kunstvoeding is het ook belangrijk hoe je het maakt en de manier van voeding in verschillende houdingen. Bij de moeder is het belangrijk rekening te houden met haar spijsvertering na de bevalling en deze dient goed ondersteund te worden door middel van voeding. Voor voeding in dit geval volg ik de principes van Ayurveda.
Ruiken: Geur speelt een cruciale rol in de ontwikkeling en het welzijn van baby's, en heeft een diepgaand effect op de hechting tussen ouder en kind. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom geur zo belangrijk is, herkenning en veiligheid, hechting, voedingsgedrag, emotionele regulatie, sociale interacties en biologische binding. Geur is een krachtig zintuig dat een essentiële rol speelt in de vroege ontwikkeling van een baby. Het bevordert niet alleen de fysieke nabijheid en het welzijn, maar versterkt ook de emotionele band tussen ouder en kind, wat cruciaal is voor een gezonde en veilige hechting.
Voelen: Aanraking is een van de meest essentiële zintuigen voor baby's en speelt een cruciale rol in hun ontwikkeling en welzijn. Hier zijn enkele redenen waarom aanraking zo belangrijk is, hechting en veiligheid, emotionele regulatie, fysieke ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling, sociale vaardigheden, hormoonproductie, pijnverlichting, immuunsysteem. Aanraking is dus niet alleen een bron van comfort voor baby's, maar een fundamentele bouwsteen voor hun fysieke, emotionele en cognitieve ontwikkeling. Het biedt een breed scala aan voordelen die bijdragen aan de algehele groei en het welzijn van de baby, terwijl het ook de band tussen ouder en kind versterkt.
Werkwijze
Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke en toegewijde aanpak. Om ervoor te zorgen dat ik de hoogste kwaliteit van zorg kan bieden, neem ik slechts 12 gezinnen per jaar aan. Dit stelt mij in staat om elke cliënt de aandacht en zorg te geven die zij verdienen. Ik werk nauw samen met mijn cliënten om een zorgplan op maat te ontwikkelen dat aansluit bij hun specifieke behoeften en wensen. Mocht ik om persoonlijke redenen niet zelf de zorg kunnen verlenen dan zorg ik voor een passende vervanger.
Wanneer jij je hebt aangemeld via de website zijn dit de volgende stappen:
Gratis kennismakingsgesprek. Het liefst verloopt deze via zoom zodat we een goed en open gesprek met elkaar kunnen voeren. Na het gesprek ontvang je van mij een samenvatting en het persoonlijke bevalling/kraamplan die ik maak vanuit ons gesprek. Je hebt dan 7 dagen de tijd om erover na te denken of jij mij de kraamverzorgende vind voor jullie gezin.
Intake. Wanneer je gekozen hebt voor mij, plannen we een datum in voor een intake. Hier kom ik persoonlijk naar jullie toe om alles te bespreken rondom zwangerschap, bevalling en kraamperiode en het allemaal vast te leggen.
Bevalling. Als je ervoor gekozen hebt om mij ook bij de bevalling te betrekken dan ben ik sinds de intake 24/7 bereikbaar voor jullie.
Kraamweek. Deze start na de bevalling. Als ik niet bij de bevalling aanwezig ben dan kan je me bellen zodra jullie kindje is geboren en bespreken we de mogelijkheid wanneer te starten met de fysieke kraamzorg deze mag ook in de nacht beginnen.
24/7 Beschikbaarheid
Na de intake ben ik 24/7 bereikbaar voor bevalling of vragen. Tijdens de kraamzorg zelf ben ik tot 00:00 bereikbaar als er tijdens mijn niet aanwezigheid onverhoopt vragen zijn of advies nodig is.
Verbinden met het Gezin
Een ander belangrijk aspect van mijn dienstverlening is het bevorderen van de band tussen de pasgeborene en het gezin. Ik geloof dat een sterke en liefdevolle verbinding bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van het kind. Mijn zorg is er dan ook op gericht om de ouders en eventueel broer(s) zus(sen) te ondersteunen en te begeleiden bij het opbouwen van deze band. Ik geef tips en adviezen over hoe ouders hun baby kunnen begrijpen, en hoe zij kunnen inspelen op de behoeften van hun kind.
Verzekering
Vanuit de basisverzekering wordt er deels vergoed en deels is eigen risico. Het bedrag dat je bij een eigen risico per uur moet betalen is 5,10 euro die ik aan het einde van de kraamweek incasseer. Bij een aanvullende verzekering wordt alles vergoed bekijk daarom altijd even je verzekering zodat je weet wat voor jou van toepassing is.
Kraamzorguren
In Nederland geldt een minimale afname van 24 uur voor een kraamweek. Bij een normaal verloop van een kraamzorg week zijn de uren 49 uur. Mochten er complicaties zijn dan kan er bij geïndiceerd worden in overleg met de verloskundige en dan kunnen de uren oplopen tot 80 uur en dan is de kraamweek geen 8 dagen maar 10 dagen.

"Moederschap is de kunst van onvoorwaardelijke liefde en de kracht om een klein leven te vormen met eindeloze geduld en tederheid."
© 2024. All rights reserved by Indera kraamzorg
Indera Kraamzorg
De Capel-Acker 25, 1825GX Heiloo
KvK: 84183144
tel: 0619770515
mail: aeyeda@gmail.com
Volg mij
Belangrijke documenten